Tuin goedkoop bestraten

In de tuin is bestrating meestal niet het eerste waar men aan denkt. In de tuin gaat het vooral om het groen, nietwaar? De struiken, planten, mooie bloemen, een grasveldje…. Maar u wilt natuurlijk ook genieten van uw tuin. U kunt er een paar tuinstoelen neerzetten, met een tafel. Of, wat luxer, een veranda, compleet met loungeset.

Zo’n zitje heeft vaak een bestrating nodig: we willen nu eenmaal niet graag in de modder zitten. Voor de planten is dat goed, maar iedere keer als we door de tuin lopen vieze schoenen krijgen is voor ons niet prettig.

Bestrating aan laten leggen

Nu kunnen we de bestrating zelf aanleggen, en we kunnen dit werk uitbesteden aan een firma. Dan weten we zeker dat het goed gebeurd.

Er is namelijk nogal wat, waar u rekening mee moet houden, als u bestrating aanlegt. Stenen moeten goed waterpas liggen, ze moeten goed op elkaar aansluiten, en de afwatering moet goed verzorgd zijn. Er moet eerst uitvoerig grondwerk verricht worden, voor met het bestraten kan worden begonnen. Dan wordt voorkomen dat het straatwerk gaat verzakken. Dit alles is geen sinecure, voor wie het niet gewend is.

Als het bestraten goed gebeurd is, kunt u er nog jaren van genieten.

Offerte

U denkt misschien dat het heel duur wordt, als u de bestrating aan laat leggen in plaats van dat u het zelf doet. Nu is dat natuurlijk betrekkelijk, want als het steeds aangepast moet worden, kost dat ook geld. Maar als u niet zo zeker bent van de prijs, en een bepaald budget beschikbaar hebt, kunt u het beste een offerte aanvragen. Een professioneel bedrijf zal met u om tafel gaan zitten om te kijken wat uw wensen zijn, en op basis daarvan brengt het een offerte uit. U krijgt dan voor het laten bestraten van uw tuin een all-in prijsopgaaf.

Nog jaren genieten!

Tuin bestratenHet voordeel van het laten bestraten is, dat u precies uit kunt zoeken hoe u het wilt hebben. Een bedrijf kan u voorbeelden van bestratingen laten zien, en tips geven over hoe de bestrating het voordeligst, en op de meest praktische manier aangelegd kan worden. Sommige bedrijven combineren tuinaanleg met bestrating, zodat het als één geheel aangelegd kan worden. En als u er prijs op stelt om die tuinaanleg toch zelf te doen, zal de bestrating goed geïntegreerd worden. De tuin, inclusief bestrating, wordt zo een lust voor het oog, waar u nog jaren van kunt genieten.

Tuin bestraten via hovenier Enschede