Renault Clio 2 wieldop bestellen in 3 stappen

Gelukkig kunt u voor veel gangbare courante auto’s als de Renault Clio 2 nog altijd een set bijpassende wieldoppen bestellen. Dat ligt ook voor de hand, aangezien er van deze Franse autoklassieker honderdduizenden zijn verkocht. Van de eerste verschijning uit de jaren negentig tot de latere edities zijn dit soort auto-onderdelen gelukkig nog steeds te koop. Hieronder een artikel over Renault Clio 2 wieldop bestellen in 3 stappen.

Stappenplan voor het kopen van wieldoppen van Renault Clio 2

  1. Voordat u wieldoppen gaat bestellen voor de Renault Clio 2 moet u eerst de precieze maat weten. De gangbare maten liggen tussen de 12 en 17 inch, terwijl bij de Clio 2 met name de 13 inch is gebruikt. Desondanks toch even nagaan bij uw auto! De exacte maat staat vermeld op de band, het gaat dan om het cijfer dat wordt genoemd na de hoofdletter ‘R’. Bij een originele Renault wiledop is het logo altijd aangepast aan de kleur van de wieldop.
  2. Kijk bij een webshop voor wieldoppen naar de juiste uitstraling die u wenst bij uw Renault Clio 2. Selecteer de precieze kleur. Daarnaast is het standaard aantal vier stuks, maar vaak kan tegen een bescheiden meerprijs ook wel een los exemplaar worden geleverd. Dat is handig als u per abuis onderweg een wieldop bent kwijtgeraakt. Kijk ook of er bij de onderlinge webwinkels voor wieldoppen nog verschil in prijs kan zijn, wat het retourbeleid en de garantiebepalingen zijn. Wat ook kan verschillen is de hoogte van de verzendkosten. Als het goed is kunt u via track and trace uw bestelling volgen.

Na het bestellen van Renault Clio 2 wieldoppen monteren de meeste mensen deze zelf. Het is makkelijker dan u denkt. Het kan zelfs zonder gereedschap. Van belang is dat u de uitsparing voor het ventiel op de juiste manier plaatst. In de regel hebben wieldoppen een handig kliksysteem.