Karpervissen in Franse wateren

Karpervissen in Franse wateren is de grote wens van veel Nederlandse vissers. Dit land heeft immers  heeft een grote hoeveelheid meren, stuwmeren en rivieren met een uitstekende visstand. Daarnaast is de natuur prachtig. De Franse regering heeft altijd gezorgd voor uitstekend flora- en faunabeheer. Tel daarbij op dat je een heerlijk vakantiegevoel krijgt van al het prachtigs dat dit land te bieden heeft. Iedereen met een vishobby zou echt eens moeten gaan karpervissen in Franse wateren. Want nergens in Europa tref je zulke mooie vissen aan je hengel als in dit visland bij uitstek.

Het karpervissen in Franse wateren vindt soms plaats in openbaar water maar meestal tref je een goede visvakantie met zogeheten betaalwater. Dit is een vooraf aangegeven stukje privéwater waarbij je gegarandeerd een mooie visvangst hebt. In Frankrijk is dat de normaalste zaak van de wereld, want je treft hier immers de beste omstandigheden die een visser zich wensen kan. Daarnaast is er bij karpervissen in Franse wateren veel mogelijk, variërend van de hengel uitwerpen in een kabbelend beekje tot nachtelijk vissen in de ongeschonden Franse natuur.

Karpervissen in Franse wateren: bereikbaar op enkele uren afstand

Bij het karpervissen in Franse wateren maak je dingen mee die je in Nederland nooit zal tegenkomen. Denk aan enorme visvangsten en veel grotere karpers dan je in Nederland aan je haak ziet. Sommige exemplaren hebben een lengte van wel negentig centimeter en een gewicht van over de dertig kilo.

We kunnen elke visser in Nederland adviseren om bij een reisorganisatie voor visvakanties te boeken of reserveren. In vrij korte tijd zit je al rondom uitstekend viswater, of dat nu in Noord-Frankrijk of Zuid-Frankrijk is.

Karpervissen Frankrijk ook aanrader voor vakantie met hele gezin

Georganiseerd karpervissen in Frankrijk kan zowel individueel, met een groep of met het hele gezin. Voor je kinderen is er vaak aanbod van kinderanimatie op de campings. Frankrijk kent veel goede visplekken, met prachtige natuur en mooie bossen plus bergen en heuvels die tot de verbeelding spreken. De wilde Franse vis is gelukkig minimaal gedresseerd omdat er geen sprake is van overbevissing.

Een goede tip is om je van tevoren wel even te verdiepen in de Franse regelgeving op het gebied van vissen. Soms mag je bijvoorbeeld niet met een boot het water in, roken aan de waterkant, de visvangst zelf consumeren of verkopen, of je hond meebrengen.

Check de mogelijkheden op internet en reserveer op tijd voor karpervissen in de Franse wateren!