Goed vindbare WordPress site laten bouwen

Een goed vindbare WordPress site laten bouwen kunt u het best uitbesteden aan een professioneel webbureau. Hoewel een gratis platform als WordPress voldoende gebruiksvriendelijk is om zelf te een website te realiseren, wilt u natuurlijk wel dat potentiƫle bezoekers u weten te vinden. Als u op de achtste of veertiende pagina van relevante zoekresultaten belandt, is het immers tijd om in te grijpen.

Wat een voordeel is van WordPress, is dat er vrij makkelijk zoekmachinevriendelijke permalinks kunnen worden gemaakt. Standaard wordt de SEO plugin van Yoast gebruikt, zodat uw site een sitemap heeft en u andere voordelen biedt bij het optimaliseren van de site. Hoe beter u de SEO instellingen invult, des te beter zal uw site ranken op zoektermen waarmee u gevonden wil worden. Belangrijk is dat u de maximum lengtes van titles en meta descriptions niet overschrijdt. Wie echt serieus wil ondernemen kiest voor een uitgebreider (betaald) pakket van WordPress, wat qua zoekmachinevindbaarheid meer opties en succes biedt.

Scoren in zoekmachines met uw WordPress site

Ook zijn er nog andere zaken waar een professionele bouwer van WordPress sites op let. Omdat Google de zoekmachinepositie onder meer waardeert op de snelheid en laadtijd van uw site, is het raadzaam om op te passen met plugins of themes die traag zijn. Soms kan het daarom handig zijn om onnodige plugins te verwijderen. Gelukkig zijn er ook plugins die caching verzorgen voor een hogere snelheid.

Een voordeel van WordPress is dat het goed matcht met social media. Via kanalen als Facebook of Instagram kunt u mensen laten klikken richting uw site, wat u een hogere zoekmachinepositie oplevert. Een andere voordeel van een WordPress site is dat hij zeer eenvoudig responsive is te maken, oftewel leesbaar op elk apparaat. Een responsive website maakt u beter vindbaar dan een ouderwetse site die dit niet heeft.