De vijf beste besteksets voor studenten

De gemiddelde student heeft het financieel niet breed. Daarom ligt het misschien voor de hand om te bezuinigen op het kopen van een goede bestekset als student. Toch kiezen steeds meer jongeren ervoor om al dan niet met financiële steun van hun ouders een goede bestekset voor de student te kopen. Hiermee maken ze gelijk op jonge leeftijd al een goede start met hun uitzet. Het leven na het studeren is immers vaak al duur genoeg.

Belangrijk om over na te denken is welke hoeveelheid bestek de set moet hebben. Bestek is in de regel leverbaar van 6-delig tot 128-delig, dus de keuze is enorm. Vaak zal een student eten in zijn eentje of met een medestudent. Maar als een goede bestekset voor een student wordt aangeschaft, dan zal hij of zij er ook in de toekomst nog gebruik van maken. Zeker als hij of zij later een gezin heeft, ligt het voor de hand om minimaal een gangbare collectie bestek te kopen vanaf 6-delig, het meest verkochte aantal.

Vijf voordelige tips voor bestek voor de student

Opmerkelijk is dat in onze zoektocht met name het merk Sola een goede prijs-kwaliteitverhouding biedt, want in de top vijf komt dit goede bestekmerk maar liefst drie maal voor.

  1. De 6-persoons bestekset ‘Florence’ die uit bijna 40 onderdelen bestaat is een uitstekende keuze voor een student die weinig budget heeft maar toch iets goeds in huis wil halen. Het gaat hier om vaatwasserbestendige topkwaliteit van zilverwit staal.
  2. Een andere goede voordelige bestekset voor de student is eveneens van Sola: de bestekset ‘Barcelona’. Het materiaal is in dit geval ook zilverwit staal, maar de set is iets compacter.
  3. Een iets grotere bestekset van Sola maar toch nog redelijk betaalbaar is het model Sola Luciana. Het betreft hier een 90-delige set van verchroomd staal voor 9 personen.
  4. Een redelijk alternatief is de 24-delige zwarte bestekset van Amefa van het type ‘Vintage’. Deze bestekset is geschikt voor zowel de moderne als de meer klassieke smaak.

Een tevens 24-delige set van Amefa is het type ‘Martin’ met zijn gladde en strakke design voor de student met een moderne smaak.