De beste boek drukkers van Nederland

Wilt u een boek laten drukken, of een brochure of een proefschrift? Dan wilt u natuurlijk dat het op de goede manier gedrukt wordt. En in deze tijd van internet zult u ook graag een professionele pdf willen laten maken. Deze kunt u ook gebruiken om een inkijkexemplaar aan te maken. Zodat potentiële afnemers vast een voorproefje van uw boek kunnen krijgen, maar niet het hele boek.

Als u een boek wilt laten drukken, zult u dus op zoek zijn naar een goede boekdrukker.

Iemand die met u meekijkt en u advies kan geven in de wereld van het boekdrukken. Hoe bouwt u de inhoud van uw boek goed op, waar moet u aan denken bij het ontwerp van de omslag en de illustraties in het boek, en hoe gaat u te werk bij het laten drukken van uw boek.

De opmaak van uw boek

Een goede boekdrukker zal u helpen met het professioneel opmaken van uw boek. Vanuit zijn expertise en ervaring kan hij u vele nuttige tips geven. Voor het ontwerp van de cover is het bijvoorbeeld handig om een opvallend design te maken. Een bijzondere illustratie trekt aandacht. Een opvallende titel ook.

Het ontwerp kunt u zelf maken. Er zijn veel computerprogramma’s die daar geschikt voor zijn, zoals Adobe InDesign, Photoshop en Illustrator. Deze programma’s hebben eindeloos veel mogelijkheden als het gaat om het maken van een mooie illustratie of het optimaliseren van een foto. Zo kunt u zelf een omslag maken die geheel aansluit bij de inhoud van uw boek. En bij uw eigen smaak, natuurlijk.

De oplage van uw boek

Drukoplage boekenAls u uw boek laat drukken kunt u dat doen in een grote oplage, maar ook in een kleinere. De huidige mogelijkheden op het gebied van opmaken van drukwerk maken het mogelijk om heel kleine oplages te verzorgen. Als u wilt kunt u er zelfs voor kiezen slechts één exemplaar te laten drukken. Of om een oplage te laten drukken naar gelang het aantal boeken dat besteld is.

Maar weet u van tevoren dat er veel vraag naar uw boek zal zijn, dan kunt u ervoor kiezen om het toch in een grote oplage te laten drukken. De keus is aan u!

Een ervaren boekdrukker

Waar u dus veel aan kunt hebben als u een boek laat drukken is een ervaren boekdrukker. Eén die al jaren in het vak zit, en met zijn tijd meegegaan is. Die u alles kan vertellen op het gebied van boekdrukken, de lay-out en omslag van uw boek verzorgen zowel als de inhoud goed opbouwen.

Zo’n boekdrukker is bijvoorbeeld Ipskamp printing te Enschede. Wilt u een boek laten drukken door Ipskamp, neem dan contact met hen op!